Kärkisaari herää eloon kesähostellina

kärkisaari0025

Kotkan Julkiset Kiinteistöt ja Sotek-säätiö yhteistyössä käynnistävät kesän 2021 ajaksi kesähostellitoiminnan Kotkan Kärkisaaressa. Kesähostelli Kärkisaari työllistää esimerkiksi kehitysvammaisia ja osatyökykyisiä, jotka yhdessä työvalmentajien ja ohjaajien kanssa muodostavat kesähostellia pyörittävän tiimin. Näin mahdollistetaan erityistä tukea tarvitseville ihmisille monipuolisia mahdollisuuksia työhön ja työtoimintaan.

Toukokuussa toimintansa aloittavassa Kesähostelli Kärkisaaressa on varattavissa kuusi huonetta, joista kaksi on kahdelle hengelle, kaksi kolmelle hengelle ja kaksi neljälle hengelle. Tarjolla on erillistä maksua vastaan myös erilaisia lisäpalveluja, kuten aamiainen ja rantasaunan sekä SUP-lautojen käyttömahdollisuus. Kesähostelli tarjoaa myös erilaisia kahvila-, kokous- ja virkistyspalveluja.

Sotek-säätiön ja Kotkan Julkisten Kiinteistöjen (JuKi) Kärkisaari-yhteistyö sai alkunsa JuKin aloitteesta. Se hallinnoi ja vuokraa Kärkisaaren pää- ja lisärakennuksia.

–Toivomme esimerkkimme rohkaisevan kaikkia seudun yrityksiä miettimään, kuinka kehitysvammaisia ja osatyökykyisiä voitaisiin työllistää jatkossa enemmän, Kotkan Julkisten Kiinteistöjen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Wass sanoo.

–Meillä innostuttiin heti JuKin yhteistyöehdotuksesta. Paikka on mitä parhain valmennusympäristö, Sotek-säätiön toimitusjohtaja Marjo Jokipii kommentoi.

Sotek toteuttaa kesähostellin kautta ydintehtäväänsä, eli valmentaa aidossa työympäristössä vaikeasti työllistyviä ihmisiä kohti työelämää sekä tarjoaa heille mahdollisuuksia kartuttaa osaamistaan ja ylläpitää toimintakykyään työtoiminnan avulla. Kesähostellissa työskentelee Sotekin vammaispalveluiden asiakkaita sekä muita säätiön asiakkaita erilaisin työllistämismuodoin. Sotek-säätiön työvalmentajat ja ohjaajat tukevat ja ohjaavat heitä.

Parhaillaan haussa on vastaanottovirkailija asiakaspalvelutehtäviin, ja hän tulee täydentämään jo olemassa olevaa kesähostellitiimiä ja vahvistamaan tiimin matkailualan osaamista.

Kesähostelli Kärkisaaren huoneet tulevat piakkoin varattavaksi Booking.com-sivustolle. Tällä hetkellä majoitustiedusteluihin vastataan Sotek-säätiön numerossa 044 777 0474 ja sähköpostitse anu.lallukka@sotek.fi.

Kesähostelli tarjoaa majoituspalveluita syyskuun loppuun saakka.

 

Lisätietoa:

Marjo Jokipii, toimitusjohtaja, Sotek-säätiö sr, 044 777 0373 / marjo.jokipii@sotek.fi

Heidi Wass, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy, 040 573 2702 / heidi.wass@kotka.fi

 

Aiheet:

Lue myös nämä:

Mikko Elosuo aloitti toimitusjohtajana

Mikko Elosuo aloitti Jukin toimitusjohtajana.

Lue tiedote

Ekami remontoi Villa Kärkisaaren sisätiloja

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston pintakäsittelyalan opiskelijat tekevät tiloissa muun muassa maalaus- ja tapetointitöitä. Remontin aikana Kärkisaari ei valitettavasti ole vuokrattavana.

Lue tiedote

Vuokranmaksu poikkeustilanteessa

Pyydämme olemaan yhteydessä meihin, mikäli koronaviruksen vaikutukset yrityksesi toiminnalle aiheuttavat sinulle vaikeuksia vuokranmaksuun.  
Pyrimme hankalassa tilanteessa neuvotteluteitse tukemaan yrittäjiä tarvittaessa erilaisin ratkaisuin ja järjestelyin, jotta kaikkien toiminta voisi jatkua hankalan vaiheen yli.

Lue tiedote