Kiinteistöt

Konserttitalo

Keskuskatu 33, Kotka

Kotkan konserttitalo

Eliel Saarisen ja Herman Geselliuksen suunnittelema jugend-tyylinen rakennus valmistui vuonna 1907 Työväentaloksi. Pääasiassa talkootyöllä rakennettu rakennus vahingoittui pahasti jatkosodassa ja jälleenrakennettiin 1940-50-luvuilla. Kotkansaarella sijaitseva punatiilinen rakennus on yli satavuotisen historiansa aikana palvellut monenlaisissa käyttötarkoituksissa.

Jukin oma toimisto sijaitsee konserttitalon kolmannessa kerroksessa, Backstaff Oy:n ja Kotkan Tapahtumakeskus Oy:n toimistojen kanssa.

Konserttitalo on Jukin hallinnoima kohde, josta vuokraamme tiloja erilaisille käyttäjille. Huom! Konserttisalin tilavarauksista vastaa kaupungintalolla sijaitseva asiakaspalvelupiste Ruori. Lue lisää tästä linkistä. 

1980-luvulla Kotkan sosiaalidemokraattinen työväenyhdistys myi puolet rakennuksesta Kotkan kaupungille ja vuosina 1985-86 rakennuksen kunnostuksen ja restauroinnin yhteydessä juhlasali kunnostettiin 463-paikkaiseksi konserttisaliksi. Nykyään rakennus on kotkalaisen kulttuurielämän ja kulinarismin keskipiste ja toimii konsertti-, juhla-, kokous ja kongressitilana. Rakennus on toinen Kymi Sinfonietan kotikonserttisaleista. Katutasossa herkullisen ruoan ystäviä palvelee Ravintola Vausti. Konserttitalon toimistosiipi on usean paikallisen yrityksen ja järjestön toimipaikka. Lisäksi Jukilla on konserttitalon siipiosassa neljä asuntoa, joiden vapautumisesta ilmoitamme kotisivuillamme. Tällä hetkellä kaikki asunnot on vuokrattu.

Konserttitalo on yksi Kotkan rakennussuojelukaavassa olevista kaavoituskohteista. Lisää tietoja rakennussuojelukaavasta ja mm. Konserttitalosta tästä linkistä. 

Ladattavat aineistot