Kiinteistöt

Kotkan Höyrypanimo, Metsola

Metsontie 41, Kotka

Kotkan Höyrypanimo

Kotkan vanhimpien rakennusten joukkoon kuuluva Höyrypanimo vihittiin käyttöön vuonna 1895. Rakennuksen suunnitteli ruotsalainen panimoarkkitehti Alwin Jacobi ja rakennuksessa pantiin mm. suosittua Ukko-olutta vuoteen 1967 saakka. Panimotoiminnan loputtua rakennuksessa on toiminut mm. autokorjaamo, höyrypesula, metallisorvaamo ja kalustevuokraamo.

Panimotoiminnan loputtua rakennus pääsi rapistumaan. Vuonna 1993 Höyrypanimon jäljellä olevat rakennukset suojeltiin kaavalla ja 2000-luvun alussa Kotkan kaupunki haki lupaa rakennuksen käyttötarkoituksen muutokselle sekä sitä vastaaville tila-, rakenne- ja teknisille muutoksille. Samalla rakennus peruskorjattiin täydellisesti ja varustettiin mm. koneellisella ilmanvaihdolla.

Rakennustaiteellisesti, historiallisesti ja maisemallisesti arvokas rakennus on nykyään monipuolinen juhla- ja kokouspaikka. Tiloissa toimii Ravintola Keisarinsatama, Kotkan liikuntatoimen toimisto ja panimotoiminta on myös palannut rakennukseen kotkalaisen pienpanimon Kotka Steam Breweryn toimesta. Höyrypanimon juhla- ja kokoustilojen tilavaraukset hoitaa yhteistyökumppanimme Ravintola Keisarinsatama. Lue lisää tästä linkistä.

Sarjakuva