Kiinteistöt

Savotta, päärakennus ja liikuntakeskus

Mussalontie 428, 48310 Kotka

Savotta

Vuonna 1981 Kotkan Mussaloon valmistunut puutalousoppilaitoksen rakennuskokonaisuus on herännyt uudestaan eloon monipuolisena liikuntatilakeskittymänä ja toimisto- ja päiväkotitiloina!
Rakennuskokonaisuus koostuu entisestä puutalousoppilaitoksen koulurakennuksesta eli Savotan päärakennuksesta ja oppilaitoksen vanhasta teollisuushallista eli Savotan liikuntarakennuksesta.

Savotan päärakennuksen on suunnitellut kouvolalainen arkkitehtitoimisto Karjalainen ja Salo.

Puutalousoppilaitoksen vanhaan teollisuushalliin, nykyiseen Savotan liikuntakeskukseen, on rakentunut monipuolinen liikuntatilakeskittymä yhteistyössä kaupungin liikuntatoimen kanssa. Tiloissa toimii monipuolisesti eri lajien edustajia: jousiampujia, kamppailulajien harrastajia, voimistelijoita ja parkouraajia. Tiloissa liikuntapalveluja tarjoavat mm. Sirkuskoulu Rainbow, Pitaya boxing, Nfix ja Kotkan parkourliike. Keväällä 2021 valmistui Kotkan Kiipeilyseuran boulderverstas, joka mahdollistaa myös junioreiden pääsyn lajin piiriin.

Päärakennuksen 1.kerroksessa on vuokrattavissa hyvinvarusteltu 200-paikkainen auditorio sekä kakkoskerroksessa kaksi seminaarihuonetta ryhmätyöskentelyä tai pienempiä luentotilaisuuksia varten.
Pääaula sekä 2. kerroksen keskiaula toimivat viihtyisinä messujen näyttämöinä, kuten Metsänomistajan päivä syksyllä 2022 ja Lähelläsi! Juhla- ja häämessut 2024.

Ravintola Vanikka valmistaa maistuvia herkkuja lounastajille ja tilauksesta monenlaista cateringia ja kokoustarjottavaa auditorion ja seminaaritilojen vuokraajille! Kysy myös Vanikan 24-paikkaista kabinettia erilaisiin kokouksiin ja pieniin tilaisuuksiin!

Juki on kehittänyt kohdetta yhdessä vuokralaisten kanssa seuraavasti:

-Kesällä 2020 Juki toteutti suuren muutostyön entisissä koulun tiloissa ja muokkasi Kotkan Vastaanottokeskukselle hyvät toimistotilat entisistä luokkahuoneista.
-Vuoden 2021 alussa vuokralaisenamme aloitti Kotka Svenska Barnträdgård, jolle tehtiin toimivat ja turvalliset päiväkotitilat entisistä kotitalous- ja käsityöluokista mm. rakentamalla uusi wc- ja suihkutila.
– Keväällä 2021 on saatu vuokralaisiksemme muutamia yksittäisiä työhuoneen tarvitsijoita nauttimaan Savotan hyvästä työrauhasta. Työhuoneita on vielä tarjolla, kysy lisää!
– Kesällä 2021 vuokralaiseksemme tuli toinenkin päiväkoti, kun Kotka English Kindergartenille saneerattiin hienot, juuri heidän tarpeitaan vastaavat tilat, mm. rakentamalla pieni valmistuskeittiö omien ruokien valmistamista varten
– Kesällä 2021 teimme Savotan piha-alueen parannustöitä, tavoitteenamme entistä turvallisempi ja helpompi kulkeminen niin autoilijoille kuin kevyelle liikenteelle
– Kesällä 2022 toteutettiin IV-koneiden uusinta liikuntakeskuksessa
– Syksyllä 2022 paranneltiin parkkialuetta (välikorokkeiden uusiminen ja koristekivet) ja rakennettiin metsän laitaan uusi parkkialue sähköauton latauspisteineen ja lämmitystolppineen. Jätekatos valmistui ison parkkialueen laitaan ja liikuntakenttä jäi vapaaksi, jatkokehitystä varten. Pääaula maalattiin ja sisustettiin uudelleen.
– Keväällä 2023 kaadettiin puita alatalon M-oven liepeiltä ja karsittiin liikuntakentän ympäriltä ylikasvaneet vuorimännyt. A-siipeen valmistui viihtyisät työtilat Kotkan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden vastuunalueelle sekä liikuntatoimelle. Pääaulaan asennettiin uusi puunvärinen vinyylilattia.
– Vuoden 2024 aikana valmistellaan tilat työvoimapalveluille

Sarjakuva