Kiinteistöt

Sunilan koulun asunnot

Pakinkatu 3, Kotka

IMG_20210721_120355

Karhulan kupeessa sijaitseva Sunilan alue on tunnettu Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksista ja Sunilan sellutehtaasta. Alueen funktionalistisesta ilmeestä hieman poikkeava Sunilan kansakoulun rakennus suunniteltiin jo vuonna 1939, mutta se valmistui lopulta sotien jälkeen vuonna 1950. Vilho Rikka sijoitti suunnitelmassaan kansakoulun opettajien asunnot poikkeuksellisesti erilliseen rakennukseen.
Tänä päivänä talo on rauhallinen ja miellyttävä asua. Hyväkuntoisessa, jykevässä kivirakennuksessa on yhteensä kahdeksan vuokra-asuntoa, sauna ja pesutupa, jossa paikat asukkaiden omille pesukoneille. Talossa on runsaasti säilytystilaa sekä kellarissa että vintillä. Asunnoissa on useampia komeroita. Rauhallisella piha-alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Bussipysäkki on aivan talon vieressä. Talon  vehreässä puutarhassa on mukava istuskella kesäpäivänä vaikka hyvän kirjan kanssa. Kauppa, kuntosali, urheilukenttä, kuntorata latuineen ja merenranta sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä. Täällä on hyvä asua vaikka lapsiperheenkin!

Haluaisitko asua keskellä historiallisesti merkittävää, lähivuosina kenties Unescon maailmanperintöluetteloon nousevaa Sunilan aluetta? Tiedustele mahdollisesti vapautuvia asuntoja Heidiltä 0405732702 tai laita viestiä: juki@kotka.fi

 

Sarjakuva